Perioadele din cadrul ciclului de crestere a puilor

Mai jos este prezentat un ciclu complet de crestere a puilor de la imperechere la pana la depunerea oualelor si eclozarea lor in cel de-al doilea ciclu de crestere a puilor, numarul toatal de zile este de 68 de zile.

Ziua 1: imperecherea

Ziua 10: depunerea oualelor

Ziua 12: depunerea celui de-al doilea ou

Ziua 12 – ziua 30: clocitul

Ziua 30 – 39: incalzirea puilor

Ziua 37: marcarea puilor

Ziua 39 – 57: dezvoltarea puilor

Ziua 40: construirea cuibului pentru cel de-al doilea clocit

Ziua 48: primul ou clocit

Ziua 50: al doilea ou – clocitul

Ziua 57: intarcarea puilor de la primul clocit

Ziua 68 eclozarea oualelor din cel de-al doilea clocit

Sursa foto: porumbei.ro

2 Responses to Perioadele din cadrul ciclului de crestere a puilor

  1. beny003 spune:

    cum poti sa iti cresti porumbei..si sai faci sa ramana la tine acasa?cat timp trebuie tinuti inchisi ca sa te asiguri ca o sa ramana? cum deosebesti porumbita de porumboi? hel plz

  2. Andrei spune:

    Depinde de rasa de porumbei, daca sunt porumbei voiajori ,maturii nu prea se pot obisnui; dar sunt si cazuri in care se mai pot; fie opresti femela sa mia zboare si lasi masculul liber, fie te intelegi cu cel de la care i-ai cumparat ca sa tii dea inapoi de fiecare data cand se duc si pana la urma ii obisnuiesti.
    Daca sunt rase de ornament acestea se pot obisnui usor in cateva saptamani de regula se obisnuiesc. Ar fi bine totusi ca sa iti scoata o pereche de pui inainte de a le da drumul.
    Ca sa deosebestiu femelea de mascul, si aici depinde de rasa, la rasaele de ornament de regula femela este mai putin dezvoltata, are carunculii mai mici, capul este mai subtire. Cel mai bine se pot deosebi prin observare in timp.

Lasă un comentariu