Rase de porumbei zburatori

Rasele asiatice de porumbei care bat din aripi sau rasa turceasca Taklambat sunt zburatori solitari care zboara vertical, pocnesc cu aripile si le incruciseaza. Adeseori ei se scutura pe loc, „inoata”, pocensc si iar le incrucizeaza. S-a spus chiar ca un porumbel foarte tanar poate incrucisa aripile de 127 de ori in zece minute fara sa piarda din inaltime (informatie provenita de la clubul grman de porumbei sportivi)

Cei din rasa de Galati zboara foarte sus, dar se pot rostogoli doar la altitudini mai reduse. Rollerii de Birmingham sunt excelenti zburatori care pot zbura la fel de sus ca fluturii si acolo, sus, se pot rostogoli. aceste doua rase sunt foarte raspandite printre crescatori.

Rasa Pazard provine din Bulgaria si a fost adusa in Germania de Reichenbach, acestia sunt porumbei de talie mare cu greutate corporala de circa 500 de grame. sunt zburatori zelosi si pot zbura pana la cinci ore fara intrerupere. in timpul zborului le place sa se rostogoleasca. Capacitatea lor de orientare este buna.

Rollerii orientali sunt binecunoscuti. Cand sunt destul de bine antrenati, se rostogolesc cu placere si pot efectua si zboruri de durata. Provin din Smyrna si se aseamana mult  cu porumbeii de acolo.

Printre rasele de rolleri se numara si rasa franceza, gusatii sirieni, rasa Mardin ca si rasele arabe Qet, Cabalhota, Keloina si rasa braileana. multa vreme aceste rase au fos considerate in Germania, porumbei voiajori. Din pacate lipseste o descriere exacta a acestor rase, ceea ce creaza dificultati in prezentarea caracteristicilor acestora.

Porumbeii transilvani sunt capabili sa faca diverse figuri de vituozitate cum ar fi sa se rostogoleasca de doua – trei ori la rand cu caderi.

Reclame

One Response to Rase de porumbei zburatori

  1. daniel spune:

    Va multumesc p/u informatie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: