Concursurile de porumbei voiajori din Germania

Din luna mai pana in septembrie, in intreaga Germanie au loc concursuri de zbor. Exista circa 70000 de crescatori de porumbei voiajori organizati in 10000 de uniuni. Mai multe uniuni sunt incluse in intr-o asociatie care organizeaza in comun competitii dupa un plan prestabilit. Planul incepe cu zboruri de antrenament. Acesta include 12 pana la 14 zboruri competitionale pentru porumbeii foarte experimentati. Zborurile incep pe distante de 150 pana la 200 de km care cresc de la saptamana la saptamana pana la 700 km departare de locul de plecare.

Porumbeii competitionali moderni trebuie sa aiba o conditie fizica exceptionala. Prin antrenamente sistematice, o alimentatie completa, controale amanuntite asupra starii de sanatate si o ingrijire plina de afectiune, porumbeii dobandesc forta necesara se a reveni intotdeauna in adapostul lor. Astfel, cei mai rapizi porumbei, in conditii de vant favorabile, ating viteze de peste 100 km pe ora. In fiecare an au loc zboruri in diverse localitati din Germania pe distante de peste 700 km si cu o viteza medie de zbor de 80 km pe ora la care participa cei mai rapizi porumbei. In conditii climatice nefavorabile, durata zborului creste corespunzator.

Obiectivul intoarcerii exact in locul de plecare a fiecarui porumbel poate fi urmarit de-a lungul intregului an prin marcarea porumbeilor cu un inel de cauciuc aplicat pe picior. Acest sistem va fi pe deplin valabil si in viitor.

De cativa ani se aplica si un sistem electronic de constatare. Pentru aceasta, fiecare porumbel primeste un inel de recunoastere suplimentar fata de cel normal de pe picior. Datele de recunoastere de pe ambele inele vor fi inregistrate de un computer. Daca un porumbel se intoarce dintr-o competitie, el trebui sa zboare deasupra unei placi cu senzori care cuprinde numarul sau de recnostere introdus intr-un aparat de inregistrat cu precizia unei secunde. Lista de preturi a porumbeilor zburatori cuprinde, in prima sa treime, date despre porumbeii voiajori privind viteza in metri pe minut. Aceasta lista ofera preturile invingatorilor si a celor mai rapizi porumbei. In august i se anexeaza lista celor mai tineri cursieri. Dupa cateva zboruri de antrenament, porumbeii nascuti in acelas an participa la 3 pana la 6 competitii de distante pana la 300 km.

Sursa: Cresterea porumbeilor, Heinrich Mackrott, Editura M.A.S.T.

About these ads

4 Responses to Concursurile de porumbei voiajori din Germania

 1. marian spune:

  ce plm sunteti analfabeti nu stiti nici sa scrieti…consatatare nu ”constanare”..si multe altele..vai d mama vaostra

 2. marian spune:

  constatare, pardon, crek s-a luat d la voi…:)):))

 3. Andrei spune:

  Multumesc pentru compliment, :)

 4. cristi spune:

  saracul rade ciob de oala sparta….citez”vai de mama (vaostra)”

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 362 other followers

%d bloggers like this: