Produse naturale folosite in programul de pregatire a porumbeilor voiajori

La rubrica” 7 zile cu…” de pe porumbel.net, Dr. Dinu Mihai raspunde unei intrebari care face referire la usturoi, ceapa, hrean, ghimbir, oregano, scortisoara, diferite uleiuri, ceai, kefir, tinctura de propolis, sirop de afine, sirop de germeni de grau, sirop de muguri de pin, drojdie de bere…etc

Din ceapa ,usturoi, hrean si ghimbir fac un mujdei. Toate cele 4 sunt date prin razatoare si puse intr-un borcan de 250 ml, peste care pun otet de mere, miere si scortisoara. Se pune 1 lingura pe kg de mancare, se lasa 20 de minute, si se serveste porumbeilor. Dupa ce boabele au fost amestecate cu mujdeiul, se pot amesteca si cu drojdie de bere sau pulbere de oregano.Foarte important de retinut : atunci cand punem ceapa pe mancare,galeata in care amestecam mancarea trebuie acoperita,pana in momentul in care le administram mancarea porumbeilor.Ceapa are proprietatea de a atrage si de a conserva in ea toate bacteriile din aer.Daca tinem hrana descoperita ceapa va atrage bacteriile din aer si porumbeii le vor manca,odata cu boabele.De aceea este bine si in sezon ,la cateva zile sa lasam cateva cepe taiate in compartimentul porumbeilor,cepe pe care le putem arunca dupa 2 zile.
Mumm-ul se administreaza joi,vineri,sambata,si duminica in a 2-a apa impreuna cu Dextrotonic. Blitzformul miercuri si joi in primele 4 saptamani ale sezonului, dupa care doar miercurea,joia fiind inlocuit de L-Carnitina.Alunele crude joi si vineri.

Alte informatii, raspunsuri la alte intrebari adresate Dr. Dinu Mihai gasiti pe porumbel.net

Lasă un comentariu